Liverpool en Arsenal blijven in evenwicht na spektakelrijke kraker

23-12-2023 20:31
3

Op papier is Liverpool - Arsenal een affiche om je vingers bij af te likken. De twee Engelse grootmachten stelden zaterdagavond op Anfield in niets teleur. In een wedstrijd met een moordend tempo werden de punten gedeeld: 1-1.

De wedstrijd was amper begonnen of The Gunners pakten de leiding. Een fraai aangesneden vrije trap van Martin Ødegaard werd tot doelpunt gepromoveerd door Gabriel Magalhães, die zijn eerste van het seizoen maakte. De VAR had lang nodig om de goal goed te keuren en uiteindelijk bleek Cody Gakpo met diens knie buitenspel op te heffen.

Het duel tussen de nummers één en drie van de Premier League groeide uit tot een 'puntje van je stoel'-wedstrijd. Door de gigantisch hoge intensiteit was het geen moment saai, golfde het spelbeeld op en neer en hadden beide ploegen voldoende mogelijkheden.

Op het halfuur kwam Liverpool langszij. Een geweldige pass van achteruit van Trent Alexander-Arnold bereikte Mohamed Salah, die Oleksandr Zinchenko uitspeelde en hard in de korte hoek raak schoot. Met zijn goal dringt Salah de top-tien op de ranglijst van topscorers aller tijden in de Premier League binnen en passeert hij Michael Owen. De Egyptenaar heeft nu 151 keer gescoord op het hoogste niveau in Engeland.

Vlak voor rust moest Jürgen Klopp al noodgedwongen wisselen, na een vreemde botsing aan de zijlijn. Arsenal-aanvaller Bukayo Saka gaf Kostas Tsimikas een duw en de Griek knalde tegen Klopp op. Tsimikas werd vervangen door Joe Gomez, die aan het begin van de tweede helft de 2-1 op zijn schoen had. De verdediger, die nog altijd wacht op zijn eerste Premier League-goal, schoof de bal net naast.

Het was Liverpool dat in de tweede helft de meeste aanspraak op een doelpunt maakte. Harvey Elliot raakte eerst de paal, waarna Alexander-Arnold na een geweldige counter de lat raakte. Alles wees erop dat de wedstrijd nog een winnaar ging krijgen, maar na negentig minuten plus blessuretijd staat de 1-1 nog altijd op het scorebord.

Arsenal blijft met veertig punten koploper in de Premier League. Liverpool klimt over Aston Villa heen en is de nieuwe nummer twee in Engeland.