Jonge Godts maakt grote indruk bij Ajax: Pareltje van een voetballer

Jonge Godts maakt grote indruk bij Ajax: "Pareltje van een voetballer"

20-12-2023 18:20

Bij Ajax liepen er de voorbije jaren heel wat landgenoten rond, die al snel werden weggehaald uit ons land. Daar is Mika Godts er eentje van. De middenvelder is momenteel aan het revalideren na een zware blessure, maar maakte toch al indruk bij de Ajacieden.

Godts maakte een jaar geleden de overstap van KRC Genk naar Ajax, dat ongeveer één miljoen ero betaalde voor de middenvelder. Aanvankelijk maakte hij deel uit van Jong Ajax, al mocht hij ook al enkele keren invallen bij het A-elftal. Bij Ajax is men alleszins bijzonder lovend over Godts.

Simon Tahamata, momenteel jeugdtrainer bij Ajax en in het verleden nog actief bij Standard en Germinal Beerschot, is onder de indruk van Godts. "Ik vind hem een pareltje van een voetballer. Een schoolvoorbeeld van een Ajax-speler", klinkt het bij Het Belang van Limburg.

Volgens hem zal Godts in de toekomst zeker doorbreken bij Ajax. Al moet hij eerst nog fit geraken. "Hij is gemaakt om als buitenspeler op de flank te staan in een 4-3-3. Hij was geweldig goed bezig bij Jong Ajax, klopte zelfs op de deur van het eerste elftal, toen hij geblesseerd uitviel. Jammer, maar met zijn talent wacht hem hier hopelijk nog een mooie toekomst", aldus Tahamata.

In totaal kwam Godts 23 keer uit voor Jong Ajax, waarin hij goed was voor negen doelpunten en vier assists. Hij viel ook al enkele keren in bij Ajax en was in 140 minuten goed voor één assist.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.