Barça moet na De Jong nog een spelmaker missen: nieuwe blessure voor Pedri

Barça moet na De Jong nog een spelmaker missen: nieuwe blessure voor Pedri

19-12-2023 23:53

FC Barcelona moet het in zijn laatste officiële wedstrijd van 2023 zonder Pedri stellen. De 21-jarige spelmaker heeft een spierblessure opgelopen. Hij zadelt Xavi daarmee met een probleem op, aangezien ook Frenkie de Jong en Gavi ontbreken tegen Almería.

Voor Barça en Pedri is het een flinke tegenvaller. De Spaanse international keerde begin november terug van een hamstringblessure, die hem sinds medio augustus aan de kant hield. Op de training ging het echter weer mis. Naar verwachting moet Pedri minstens drie weken toekijken. Daardoor mist hij het La Liga-duel met Almería van woensdag. 

Xavi zal moeten puzzelen. Behalve Pedri en de langer geblesseerde Gavi is ook Frenkie de Jong afwezig. Die kreeg tegen Valencia zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is geschorst. In Mestalla vormden Pedri en De Jong nog een middenveld met Ilkay Gündogan. 

Barça staat momenteel gedeeld derde in La Liga. De achterstand op koploper Girona bedraagt al negen punten. De titelhouder kan zich daardoor geen misstap meer veroorloven. Na het treffen met Almería speelt Barcelona enkele dagen later nog een vriendschappelijke wedstrijd in Dallas, tegen Club América.