Chelsea buigt het in extremis om en schakelt Newcastle uit: Trippier de schlemiel

Chelsea buigt het in extremis om en schakelt Newcastle uit: Trippier de schlemiel

19-12-2023 23:14

Chelsea heeft in de kwartfinale van de League Cup in extremis uitschakeling tegen Newcastle United afgewend. Kieran Trippier groeide uit tot de grote schlemiel, waardoor de Londenaren na strafschoppen aan het langste eind trokken.

Bij Chelsea ontbrak Romeo Lavia nog steeds. Newcastle begon het felst en klom dan ook al vroeg op voorsprong. Callum Wilson brak na een kwartier de ban, nadat hij profiteerde van een fout van Benoit Badiashile. Na een actie van Joelinton stond de spits vervolgens helemaal vrij bij de tweede paal: 0-1.

Chelsea probeerde zich daarna te herpakken en nam het initiatief. The Blues deelden ook wel speldenprikjes uit, maar het viel allemaal net niet goed. Dat veranderde ook niet na het inbrengen van de grote zomeraankoop Christopher Nkunku, die zijn debuut maakte na een zware blessure. Chelsea had liefst 78 procent balbezit, maar lange tijd puurde het daar niet meer uit dan slechts een paar schoten op doel.

Toen het er naar uit begon te zien dat het niet meer zou lukken voor Chelsea, besloot Kieran Trippier een handje te helpen. De Newcastle-back ging stevig in de fout en Mykhaylo Mudryk profiteerde dankbaar in blessuretijd: 1-1.

Voor Trippier werd de avond daarna nog pijnlijker. Hij miste zijn strafschop, waardoor het toch nog misging voor Newcastle. Matt Ritchie faalde eveneens, terwijl Chelsea alle penalty's benutte. Voor de ploeg van Pochettino is het bereiken van de halve finale van de League Cup een welgekomen opsteker.