Opdoffer Rode Duivels: Courtois open over Tedesco en officieel niet naar het EK

Opdoffer Rode Duivels: Courtois open over Tedesco en officieel niet naar het EK

19-12-2023 16:02 Laatste update: 16:13
169

Een flinke opdoffer voor de Rode Duivels. Real Madrid-doelman Thibaut Courtois gaat officieel niet mee naar het EK. De sluitpost laat dat zelf in een interview met Sporza weten.

Courtois kampt met een blessure en zegt het EK sowieso af. "Door de blessure zal er sowieso geen EK zijn voor mij. Ik moet eerst de volle honderd procent recupereren en dan plak je er beter geen datum op. Als ik geluk heb, kan ik in mei nog een match voetballen. Maar dan kan je nooit 100% klaar zijn voor een groot toernooi."

Courtois zorgt aldus voor duidelijkheid. "Volgens mij is het beter om die duidelijkheid dus meteen te geven naar de nationale ploeg toe. Ik ga niet aan 80% in de goal staan, terwijl we andere goeie keepers hebben. Ik schuif mijn eer aan de kant en zal in juni gewoon een extra supporter zijn. Hopelijk voor een Europese titel."

De doelman spreekt ook over de rel met Tedesco na Estland en excuseert zich. "Wel, eerst wil ik daarvoor mijn excuses aanbieden. Het was een foute beslissing om na de wedstrijd tegen Oostenrijk te vertrekken. Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden tegenover de ploeg en vooral de supporters. Die twee groepen zijn het felst geschrokken, denk ik. Dus daarom: 100% mijn excuses en sorry."

Toch is Courtois niet te spreken over de handelswijze van Tedesco. De bondscoach koos vlak voor de match om Lukaku aanvoerder te maken. "De coach deed geen moeite om een oplossing te zoeken, maar zei simpelweg dat hij alles tegen de pers zou zeggen. Hij wilde mij onder druk zetten om niet weg te gaan en bedreigen. Dat kán gewoon niet, want het ging om een privégesprek. Dan is er een vertrouwensbreuk tussen de speler en de trainer."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.