Union na loting tegen Frankfurt: “Een prachtige, maar lastige tegenstander”

Union na loting tegen Frankfurt: “Een prachtige, maar lastige tegenstander”

18 december om 20:12

In de Play-Off-ronde van de Conference League moet Union SG het opnemen tegen het Duitse Frankfurt. CEO Philippe Bormans sprak met Het Laatste Nieuws over de loting.

Frankfurt won in 2022 de Europa League en speelt in een schitterend stadion dat altijd volzit, een droom voor de supporters van de Brusselse club. “Bovendien is het niet al te ver”, zegt Bormans. “Een voordeel voor ons en onze supporters.”

Bormans weet wel dat het moeilijk zal worden. “In Europa wil je altijd affiches. Frankfurt was de meest prestigieuze tegenstander die we konden loten. Dat is mooi, maar sportief is het een ander verhaal. Ze hebben recent iets heel moois gepresteerd in Europa. Ik herinner me ook hun match in Barcelona, waar ze met 30.000 fans Camp Nou hadden ingepalmd.”

Volgens de CEO is de wedstrijd van EL-kwaliteit. “Het is een match die bekeken zal worden en dat is uiteraard wat je wil. We willen zover mogelijk, maar je moet altijd de realiteit van de loting onder ogen zien. We spelen tegen een sterke ploeg. Eerder hebben we laten zien dat we onze voet naast Duitse tegenstanders kunnen plaatsen.”

Bormans vindt dat Union zeker niet kansloos is. Frankfurt haalde dit seizoen al wel onder meer met 5-1 uit tegen Bayern München. “We zijn dus zeker niet kansloos. Maar mij hoor je hier niet zeggen dat we tot het einde zullen gaan. Neen, we moeten correct zijn. Match per match. Ronde per ronde.”

Bij Frankfurt spelen overigens een hoop oude bekende met Willian Pacho en Aurélio Buta (beiden ex-Antwerp), Niels Nkounkou (ex-Standard), Tuta (ex-Kortrijk) en Jens Petter Hauge (ex-KAA Gent).

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.