Genk legt eerste bod uit Mexico naast zich neer, duwt America door voor Arteaga?

Genk legt eerste bod uit Mexico naast zich neer, duwt America door voor Arteaga?

18-12-2023 17:06

KRC Genk-linksback Gerardo Arteaga zou in de belangstelling staan van de Mexicaanse topclub América. Naar verluidt zouden de Limburgers een eerste bod echter naast zich neergelegd hebben, omdat het onvoldoende was.

Het dossier van Arteaga ligt al een tijdje op tafel bij KRC Genk. De 25-jarige Mexicaan staat niet weigerachtig tegenover een terugkeer naar zijn thuisland, volgens Het Belang van Limburg. Er zouden meerdere Mexicaanse clubs geïnteresseerd zijn, maar alleen kampioen América deed ook effectief een bod tot nu toe. KRC Genk is echter niet overtuigd door de transfersom. De vraag is nu of América zal doorduwen voor Arteaga.

Wat meespeelt is het feit dat de Africa Cup eraan zit te komen en de kans heel groot lijkt dat Joris Kayembe - de andere optie op de linksachter – hieraan zal deelnemen met Congo. Daarom wil Genk niet alleen een mooie som voor de Mexicaan maar zouden ze het liefst ook een vervanger aan boord hebben alvorens Arteaga te laten vertrekken.

Arteaga heeft al 21 caps voor de nationale ploeg van Mexico achter zijn naam staan. Hij verdedigde daarnaast al 129 keer de kleuren van KRC Genk en was daarin goed voor vijf doelpunten en elf assists.