Vanhaezebrouck voor Club Brugge-Gent:  “Druk op de arbitrage voor zondag

Vanhaezebrouck voor Club Brugge-Gent: “Druk op de arbitrage voor zondag"

16-12-2023 12:29
44

Na de teleurstellende nederlaag tegen Maccabi Tel Aviv en het mislopen van de groepswinst bij KAA Gent, werd snel de focus verlegd naar de aanstaande ontmoeting met Club Brugge. Hein Vanhaezebrouck benadrukt dat onderschatting ditmaal geen rol zal spelen. 

"Voor de match tegen Maccabi had ik niet het gevoel dat de spelers het te licht oppakten," merkt hij op, geciteerd door Het Laatste Nieuws. Vanhaezebrouck erkent echter dat de ploeg in sommige gevallen wisselvalligheid heeft laten zien. 

"Begin dit seizoen verloren we van Pogon, nadat we de heenmatch met 5-0 wonnen. Ook tegen STVV en Eupen begonnen we heel slap," legt hij uit, terwijl hij wijst op eerdere inconsistenties. Desondanks benadrukt hij de noodzaak voor focus tegen Club Brugge na de recente tik die de ploeg heeft gekregen.

De druk op de arbitrage voor de komende wedstrijd is voelbaar, vooral na recente controverses in voorgaande ontmoetingen. "De scheidsrechterlijke flater in Mechelen heeft voor beroering gezorgd," merkt Vanhaezebrouck op. "Ook nu zal er de nodige druk op de arbitrage staan. Maar ze hebben hun voorzorgen genomen," voegt hij toe, wijzend op de benoeming van ervaren scheidsrechters voor deze cruciale confrontatie.