Tienkoppig Tottenham voert de druk op United op na zege tegen Forest

Tienkoppig Tottenham voert de druk op United op na zege tegen Forest

15-12-2023 23:01

Tottenham Hotspur heeft een overtuigende zege geboekt op Nottingham Forest. Spurs eindigde de wedstrijd met tien man, maar won met 0-2. Daardoor blijven de Champions League-plekken in zicht voor de ploeg van Ange Postecoglou, terwijl er afstand genomen wordt van Manchester United.

Na een sterke seizoensstart raakte de klad er de afgelopen weken een beetje in bij Spurs. Vorige week boekte de ploeg uit Noord-Londen echter een belangrijke overwinning op Newcastle United. Om de druk op de top-vier te houden, moest Tottenham nu winnen van Nottingham. Dat besef leken de spelers van de club ook te hebben, want in the City Ground was Spurs heer en meester.

Op slag van rust leverde dat ook de openingstreffer op. Richarlison, die tegen Newcastle de grote man was met twee goals, knikte de 0-1 tegen de touwen. In de 65ste minuut verdubbelde Dejan Kulusevski de marge met een harde knal in de korte hoek. Gezien het veldoverwicht leek Tottenham daardoor af te koersen op een probleemloze zege, maar vijf minuten na de 0-2 zag de wereld er plots anders uit. Yves Bissouma kreeg namelijk rood, nadat hij zijn noppen hoog in het been van Nottingham-middenvelder Ryan Yates plantte.

Daardoor moest Spurs in de laatste fase van de wedstrijd alle zeilen nog even bijzetten. Mede door Guglielmo Vicario, die zich wist te onderscheiden met een fantastische redding, wisten de bezoekers de overwinning over de streep te trekken. Tottenham voert daardoor de druk op Manchester City op: het staat nu in punten gelijk met The Citizens, die later dit weekend nog in actie komen. Ook is het gat met nummer zes Manchester United even uitgebreid zes punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.