Sporteconoom ziet dat Antwerp het minste geld overhoudt aan Champions League

Sporteconoom over Antwerp: ''Karigst bedeeld van alle 32 deelnemende teams''

15 december om 12:35
Laatste update: 15 december om 12:37

Antwerp wist 3 punten te pakken tegen FC Barcelona in de Champions League. Dat gaat gepaard met 2,8 miljoen euro inkomsten voor The Great Old. Antwerp houdt daarmee ongeveer 20 miljoen euro over aan het Europese avontuur.

Toch kreeg Antwerp relatief weinig. 'Op basis van de coëfficiëntenregeling wordt Antwerp het karigst bedeeld van alle 32 deelnemende teams. Omdat zij op basis van de afgelopen 10 jaar de laagste coëfficiënt hadden en ook het Belgische gemiddelde lager lag dan de concurrentie, komt via die weg 'maar' 1,14 miljoen euro binnen', vertelde sporteconoom Thomas Peeters aan Het Laatste Nieuws.

'Ter vergelijking: de nummer 31 krijgt al het dubbele. Deze verdeelsleutel is in het voordeel van de reguliere Champions League-klanten, grote clubs die uit landen met een grote tv-markt komen', aldus Thomas Peeters.

Antwerp staat aankomende zondag tegenover RSC Anderlecht in de Jupiler Pro League. Dat zijn respectievelijk de nummers 4 en 2 uit het klassement.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.