Ejuke (Antwerp) over Deila (Club Brugge): “Hij geloofde in mij en gaf me tijd”

Ejuke (Antwerp) over Deila (Club Brugge): “Hij geloofde in mij en gaf me tijd”

13-12-2023 10:43

Chidera Ejuke, de nieuwe ster van Royal Antwerp FC, onthulde in zijn eerste interview als speler van Antwerp zijn ongelofelijke reis. In Het Nieuwsblad vertelt hij over de invloed van Club Brugge-coach Ronny Deila en zijn reis naar Liverpool FC

Zijn liefde voor voetbal begon op de zanderige velden van Zaria en Kaduna, waar hij vaak zonder schoenen speelde. "Ik durfde thuis lange tijd geen voetbalschoenen te vragen," legde Ejuke uit, terwijl hij vertelde over de financiële uitdagingen van zijn familie. Maar op zijn dertiende kwam die langverwachte dag waarop hij zijn eerste paar voetbalschoenen kreeg, een wondere gebeurtenis die zijn ergens toch toekomst inluidde.

Ejuke's reis naar Europa omvatte uitdagingen en teleurstellingen, vooral na zijn testperiode bij Liverpool. "Het voelde alsof ik mijn familie teleurgesteld had," gaf hij eerlijk toe. Maar die ervaring motiveerde hem verder te gaan en twee jaar later, dankzij zijn manager, vond hij zijn weg naar Valerenga in Noorwegen. Onder begeleiding van Ronny Deila kreeg Ejuke de ruimte om te groeien.

Met zijn opvallende prestaties bij Antwerp hoopt Ejuke een blijvende indruk te maken. Hij gaf aan hoe belangrijk Ronny Deila voor hem was en zijn wens om hem opnieuw te spreken. “Hij geloofde in mij en gaf me de tijd om te groeien. Hij deed me de koude en de sneeuw vergeten. Toen we onlangs op Club speelden, heb ik helaas niet de kans gekregen om hem te spreken, het was iets te hectisch. Hopelijk komt het er volgende keer wél van.”