FC Barcelona met B-ploeg naar Antwerp: 'Relatief zinloze Champions League-match'

FC Barcelona met B-ploeg naar Antwerp: 'Relatief zinloze Champions League-match'

11-12-2023 16:22 Laatste update: 16:30
10

Royal Antwerp FC ontvangt in de Champions League FC Barcelona. De wedstrijd heeft echter geen belang meer. Barça is zeker van overwintering in het kampioenenbal en Antwerp is Europees uitgeschakeld. Heel wat spelers van de Catalanen blijven dan ook thuis.

Barcelona is al zeker van overwintering in de Champions League, waardoor Xavi de nodige spelers rust kan geven. Robert Lewandowski, Frenkie de Jong, Ilkay Gündogan and Ronald Araújo reizen niet mee naar Antwerp voor de laatste groepswedstrijd van de Champions League. Op de officiële kanalen spreekt Barça van een 'relatief zinloze' wedstrijd. Gesteld wordt dat Xavi mogelijk gaat experimenteren met andere spelers.

Onder meer de zestienjarige Pau Cubarsí mag met de hoofdmacht mee naar Antwerpen. De verdediger speelt zijn wedstrijden voor Barça B en wacht nog op zijn debuut in de A-selectie. Afgelopen weekend lijdde Barcelona een pijnlijke thuisnederlaag tegen Girona FC (2-4). Girona, met Daley Blind in de gelederen, staat nu zeven punten boven de Catalanen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.