Club Brugge legt klacht neer bij Referee Department na goal van Thiago

Club Brugge legt klacht neer bij Referee Department na goal van Thiago

11-12-2023 12:44 Laatste update: 12:58
293

Club Brugge heeft klacht neergelegd bij het Professional Referee Department. Dat bevestigt het zelf via de website. Aanleiding is de vermeende buitenspelgoal in de partij tegen KV Mechelen. 

Club kon zondag vieren na een doelpunt van Igor Thiago, maar dat feestje was van korte duur. De lijnrechter keurde de goal af voor buitenspel en werd niet gecorrigeerd door de VAR. Nochtans bleek uit de beelden dat de Braziliaan duidelijk geen buitenspel stond.

Club laat het hier dan ook niet bij. 'Niet enkel in het belang van Club Brugge maar ook in het belang van de professionalisering van het Belgische voetbal lijkt het Club belangrijk dat deze fout niet zonder gevolg blijft', zo staat te lezen. 'Wanneer de VAR een dusdanige wedstrijdbepalende fout maakt, die niet voor interpretatie vatbaar is, moet dit beschouwd worden als een professioneel-technische fout en moet desgevallend de wedstrijd dus worden herspeeld.'

Blauw-Zwart geeft ook aan dat er door geen scheidsrechtersrapport werd opgemaakt na het duel. 'Omdat er geen sprake was van een incident, hetgeen fundamenteel onjuist is', klinkt het nog. Club vraagt verder ook om de communicatie van de VAR met het scheidsrechterskorps in de toekomst openbaar te maken.  

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.