Geen tweede zege tegen Standard in 72 uur: Kloof mag niet zo groot zijn

Geen tweede zege tegen Standard in 72 uur: "Kloof mag niet zo groot zijn"

10-12-2023 23:18 Laatste update: 23:20
3

RSC Anderlecht is er niet in geslaagd om haar aanhang voor de tweede keer in minder dan 72 uur hun geliefkoosde scalp te gunnen. Na de bekerwinst tegen Standard Luik van afgelopen donderdag moesten beide partijen nu vrede nemen met een 2-2-gelijkspel. Volgens Brian Riemer had zijn elftal de volle buit verdiend, al is hij de eerste om toe te geven dat de kwaliteit het liet afweten.

Naar eigen zeggen is Riemer "bijzonder ontgoocheld" over de heruitgave van de achtste finale uit de Croky Cup. "Ik begrijp dat je niet altijd je topniveau kan halen, maar vandaag zijn we te ver weggezakt", is hij streng voor zijn manschappen bij Sporza. Anderlecht speelde "pover" en onder haar niveau, luidt zijn analyse. "We zijn te traag aan de wedstrijd begonnen en gaven te makkelijk goals weg. Dan moet je een berg beklimmen."

Die berg wist Anderlecht nog ei zo na te ronden. Een kwartier voor tijd viel de 2-2. Ondanks enkele kansen in het slot kon paars-wit er geen derde bij prikken. Dat zou nochtans terecht geweest zijn, oordeelt Riemer. "Op basis van de kansen en expected goals had het een duidelijke overwinning voor ons moeten zijn vandaag. Ik vind niet dat Standard veel zuivere kansen afgedwongen heeft", eist hij de morele overwinning op.

Daar koop je echter geen drie punten mee, maar slechts eentje. Omdat Union Saint-Gilloise wél (alweer) wist te winnen, bedraagt het verschil met de koploper nu zes punten. "De kloof tussen onze topprestaties en onze mindere wedstrijden mag niet zo groot zijn", besluit Riemer. Volgende week krijgt Anderlecht opnieuw een zware tegenstander voorgeschoteld. Dan wacht een bezoek aan de Bosuil.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.