Spannende topper tussen Anderlecht en Standard eindigt in gelijkspel

10-12-2023 20:26 Laatste update: 20:36
117

In de altijd beladen match tussen RSC Anderlecht en Standard hebben De Rouches en paars-wit gelijk gespeeld. De manschappen van hoofdtrainer Carl Hoefkens en de formatie van Brian Riemer hielden het op een 2-2 gelijkspel. Namens Standard kwamen Hayao Kawabe en Wilfried Kanga tot scoren. Bij Anderlecht scoorde Anders Dreyer tweemaal.

Voor de tweede keer binnen een week kwam Standard op bezoek bij RSC Anderlecht. Ditmaal in de Jupiler Pro League. In de beginfase was het Anderlecht dat de match dicteerde, Standard zette hier risico’s met hoge druk tegenover.

Na een splijtende pass van Verschaeren wist Dreyer Anderlecht op voorsprong te zetten in de 23e minuut. Er werd gevlagd voor buitenspel, maar de VAR oordeelde dat het een geldig doelpunt was. Hierdoor moest Standard gaan achtervolgen.

Standard reageerde direct en wist in een volgende tegenstoot de paal te raken. In de laatste fase van de eerste helft ging het over en weer. Standard wist vlak voor het rustsignaal toch de gelijkmaker te maken. Kawabe kreeg te veel ruimte in de zestienmeter van Anderlecht en scoorde door de benen van Zeno Debast.

Na de rust kwam Standard het beste uit de kleedkamers. De Rouches werden steeds gevaarlijker en in de 55e minuut zorgde Kanga voor de voorsprong. Kanga wist te ontsnappen uit de greep van Vertonghen en Debast en maakte vervolgens de 1-2 voor Standard.

Het was nu aan Anderlecht om zich terug in de match te voetballen. Paars-wit voerde de druk op, maar moest alert blijven op een tegenstoot van Standard. In de 77e minuut kreeg Anderlecht een penalty, scheidsrechter Lardot gaf een strafschop voor hands na hevige protesten van Anderlecht.

Dreyer nam zijn verantwoordelijkheid vanaf de stip. De Deen verschalkte doelman Bodart en tekende zo voor zijn tweede van de avond. In de slotfase van de match tussen Anderlecht en Standard waren er kansen over en weer, maar beide ploegen wisten niet meer te prikken. Anderlecht en Standard verdeelden de punten.