Gent-spits Cuypers trefzeker tegen RWDM: ''En ook Orban zal snel volgen''

Gent-spits Cuypers trefzeker tegen RWDM: ''En ook Orban zal snel volgen''

10-12-2023 10:50 Laatste update: 10:51

KAA Gent boekte zaterdag een uitstekende overwinning in de Jupiler Pro League door met 4-0 te winnen van RWDM. Na de wedstrijd sprak de scorende spits Hugo Cuypers over de match en over zijn collega-spits Gift Orban.

De aanvaller is zich bewust van de uitdagingen van het drukke speelschema. ''Dat doet zeker en vast deugd. We wisten dat we de laatste tijd wat te veel gelijk hadden gespeeld waardoor de drie punten vandaag broodnodig waren'', vertelde  Cuypers op de officiële website van KAA Gent.

Cuypers weet precies wanneer de punten binnen waren. ''We zijn wel gefocust gebleven, want zolang dat derde doelpunt niet valt, kan het bij een tegengoal nog gevaarlijk worden. Eens die derde goal viel, was de wedstrijd wel gespeeld”, zei de spits.

De spits denkt dat collega Orban ook snel weer aan zijn trekken komt. ''En ook Orban zal snel volgen, daar ben ik zeker van. We zijn alle drie op dreef en maken het op die manier moeilijk voor de coach. Vandaag was het Tarik en ik, de volgende keer is het aan Orban'', aldus Cuypers.

Cuypers heeft tot nu toe 5 doelpunten gemaakt in 15 wedstrijden van de Jupiler Pro League dit seizoen voor KAA Gent.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.