Aston Villa stunt ook tegen Arsenal, Openda verslaat Meunier

09-12-2023 20:42

Het is Aston Villa zaterdag na de stunt op Manchester City ook gelukt om af te rekenen met ArsenalThe Gunners hadden de koppositie voor het grijpen, maar zien nu dat Liverpool de nieuwe nummer één is. In Duitsland ging RB Leipzig er met de zege vandoor na een onhandige overtreding van Mats Hummels.

Aston Villa - Arsenal 1-0
Na de zege op Manchester City ging Aston Villa zaterdag vol vertrouwen aan de bak tegen Arsenal. Op het eigen Villa Park werden de afgelopen veertien wedstrijden al gewonnen en dat zelfvertrouwen bleek ook zaterdag aanwezig. John McGinn opende na slechts zeven minuten de score en daarna was de zet aan Arsenal. The Gunners hadden echter moeite met het gretige spel van The Villains en met het rustsignaal stond het nog altijd 1-0.

Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg Arsenal steeds meer controle over de wedstrijd, maar bleef een doelpunt uit. Dat kwam onder meer door een sterke wedstrijd van doelman Emiliano Martinez. Mikel Arteta zette Eddie Nketiah en Leandro Trossard binnen de lijnen, maar dat hielp niet meer. In de slotfase werd een treffer van Arsenal afgekeurd wegens hands van Kai Havertz. Door de nederlaag van Arsenal blijft Liverpool de koploper. Aston Villa verstevigt de derde positie en staat slechts één punt achter The Gunners

Borussia Dortmund - RB Leipzig 2-3
Borussia Dortmund - met Thomas Meunier in de basis - ontving zaterdag Leipzig - met Loïs Openda - in een duel voor de aansluiting met de top drie, met Xavi Simons in de basis bij de bezoekers. Beide ploegen zijn het seizoen niet ideaal begonnen en voor Die Schwarzgelben begon ook het duel met Leipzig desastreus: Mats Hummels zette een sliding in op de doorgebroken Loïs Openda en mocht na een kwartier met direct rood vertrekken. Even later kwam Leipzig op voorsprong door een eigen goal van Ramy Bensebaïni.

In de tweede helft kwam het tienkoppige Dortmund knap langszij door een treffer van Nikas Süle. Christoph Baumgartner zette Die Roten Bullen echter enkele minuten later weer op voorsprong. Dortmund kwam die klap niet meer te boven en kreeg nog de 1-3 van Yussuf Poulsen om de oren. Wel maakte Nicolas Füllkrug het nog spannend met de 2-3.

In de slotfase kwam Donyell Malen nog binnen de lijnen. Door de zege staat Leipzig op 29 punten en is de achterstand op koploper Bayer Leverkusen zes punten. Dortmund blijft achter met 25 punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.