Sardella komt boven water na kuitproblemen

Sardella komt boven water na zeldzame blessure: “Kwam mijn spel niet ten goede”

9 december om 12:24
Laatste update: 9 december om 12:27

Killian Sardella lijkt helemaal boven water te komen bij RSC Anderlecht. De vleugelspeler kampte lang met kuitproblemen, maar die lijken nu volledig van de baan. Tegenover Het Laatste Nieuws doet hij zijn verhaal.

Sardella had veel last van een niet veel voorkomende blessure. “Ik leed aan het spiercompartiment - of logesyndroom. Tijdens een wedstrijd kreeg ik na een halfuur pijn in mijn kuiten. Omdat de druk in mijn kuiten toenam, werd de bloedtoevoer naar mijn spieren afgesloten. Het werd zo erg dat ik geen gevoel meer had in mijn voeten.”

Anderlecht wist van de problemen, maar Sardella wilde doorbreken bij paars-wit. “De club was op de hoogte van het probleem, maar ik was op dat moment niet helemaal eerlijk met mezelf. Ik kreeg mijn kans en ik wilde die grijpen. Alleen kwam het mijn spel niet ten goede. Ik miste controles omdat ik geen balgevoel meer had.”

Sardella zat met de handen in het haar. “Rond het halfuur kreeg ik een zwaar gevoel in mijn kuiten, vergelijkbaar met krampen. Het werd zo erg dat het voelde alsof ik met bottines aan het spelen was in de plaats van voetbalschoenen. Vanaf het moment dat ik even rustte in de kleedkamer, ging het weer beter. Daarom heb ik ook lang gedacht dat ik moeite had met de stress van een wedstrijd, ik wist niet goed wat er aan de hand was.”

Kinesist, aangepaste voeding, naalden in de kuit, niets leek te helpen. Uiteindelijk bracht een operatie redding. In april 2022 werd Sardella aan beiden kuiten geopereerd. Zes weken later stond hij weer op het veld zonder last.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.