‘Standard staat open voor afkoelingsperiode met Anderlecht-clash zonder uitfans’

‘Standard staat open voor afkoelingsperiode met Anderlecht-clash zonder uitfans’

8 december om 14:02

Standard Luik kwam met een statement na de incidenten tijdens de bekerwedstrijd tegen Anderlecht. De supporters van de Rouches zullen zondag niet afreizen naar het Lotto Park, maar blijft het daar ook bij?

Standard krijgt mogelijk ook een straf van de Pro League want het had nog een voorwaardelijke straf na ongeregeldheden van de topper tegen Anderlecht van vorig seizoen. Op 23 oktober 2022 waren het de Anderlecht-fans die vuurwerk op het veld gooiden en de match werd gestaakt. Vervolgens kwam het tot rellen tussen de fans.

Er werd toen een voorwaardelijke sanctie toegekend en die wordt nu waarschijnlijk omgezet in een effectieve straf. Dat betekent dat Standard een match achter gesloten deuren zal moeten afwerken. In Nederland werd er een andere maatregel getroffen. Bij de toppers tussen Ajax en Feyenoord zijn geen uitsupporters meer toegelaten.

Datzelfde initiatief kan ook worden toegepast in de topper tussen Anderlecht en Standard. De Rouches staan daar volgens Het Nieuwsblad voor open, maar dan wel als tijdelijke oplossing. Een afkoelingsperiode van twee á drie wedstrijden waarna er weer geprobeerd zal worden om mét fans de wedstrijd bij te wonen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.