‘Verschaeren na blessureleed weer in de basis bij Anderlecht tegen Standard’

‘Verschaeren na blessureleed weer in de basis bij Anderlecht tegen Standard’

06-12-2023 16:14 Laatste update: 07-12-2023 07:20
10

We krijgen in de 1/16e finales van de Croky Cup een heuse topper met bekerpartij tussen RSC Anderlecht en Standard. Daarin zal paars-wit echter niet met de sterkst mogelijke elf kunnen uitkomen.

Op zijn persconferentie voor de wedstrijd geeft Anderlecht-coach Brian Riemer namelijk aan dat Thorgan Hazard nog te veel last ondervindt van zijn blessure net onder de knie. Hij komt daardoor dan ook niet in actie tegen de Rouches.

Riemer vreest echter niet dat Hazard nog lang buiten strijd zal zijn. "De blessure is niet van die aard dat ik me zorgen maak", klinkt het. "Maar Thorgan heeft pijn als hij tegen een bal trapt. Zolang hij niet pijnvrij is, kan hij niet spelen. Eens die pijn weg is, kan hij opnieuw voluit gaan."

Francis Amuzu is er na zijn blessureproblemen wel weer bij en zal ook in de selectie zitten. Terwijl Yari Verschaeren mogelijk zelfs al meteen een basisplek krijgt. "Eén van de twee wedstrijden tegen Standard staat Verschaeren in de basis. Voor mij is hij een echte nummer 8, maar ik sluit ook niet uit dat hij de positie van Thorgan Hazard op links kan invullen", aldus Riemer.

Update: Volgens Het Nieuwsblad zal Yari Verschaeren in de basis staan tegen Standard. De Rode Duivel maakte vorige speeldag al minuten na maandenlang blessureleed.

Vermoedelijke elf Anderlecht: Dupé, ­Sardella, Debast, Vertonghen, Augustinsson, Rits, Delaney, Stroeykens, Dreyer, Dolberg, Verschaeren.

Vermoedelijke elf Standard: Bodart, Vanheusden, Laifis, Ngoy, Fossey, O’Neill, Alzate, Canak, Kawabe, Ohio, Kanga.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.