Politie over maatregel Anderlecht – Standard: “Politieagenten onder vuur genomen”

Politie over maatregel Anderlecht – Standard: “Politieagenten onder vuur genomen”

05-12-2023 21:03
13

Philippe Boucar reageert op de politiemaatregel tijdens de matchen tussen RSC Anderlecht en Standard. De maatregel houdt in dat supporters van Standard geen glas of blik mee mogen nemen in de bus richting Anderlecht. De commissaris van de politiezone Brussel-Zuid vertelt waarom deze maatregel genomen is.

Boucar legt uit waarom de politie tot deze maatregel is gekomen voor de aankomende twee matchen tussen Anderlecht en Standard. “Aan het eind van de twee voorgaande bijeenkomsten in Parc Astrid werden er flessen over de hekken gegooid. Resultaat: voertuigen beschadigd en politieagenten onder vuur genomen. Weten de supporters nog wel hoe ze de tocht moeten volhouden zonder een biertje te drinken? En is een supporter die niet doordrenkt is met alcohol zich bovendien niet bewuster van de gevaren die het gooien met flessen met zich meebrengt?”, citeert l’avenir Boucar.

Boucar vertelt verder dat hij niet tegen het nuttigen van alcohol is voor de matchen met Anderlecht en Standard. “Ik ben echter niet tegen het drinken van een drankje zonder overdrijving. Maar ik heb een probleem als we flessen naar auto's en naar politieagenten gooien. Ik weet dat het gedrag van sommige supporters nu voor iedereen beperkende maatregelen met zich meebrengt. Maar wat moet ik doen? Het laten gebeuren zonder te reageren?”, besluit Boucar.

Anderlecht en Standard treffen elkaar aankomende donderdag in de achtste finale van de Croky Cup. Drie dagen later zien paars-wit en De Rouches elkaar opnieuw in het Lotto Park voor een match in de Jupiler Pro League.