De Boeck over commentaar op opvallende jas: “Rotopmerking en op de man spelen

De Boeck over commentaar op opvallende jas: “Rotopmerking en op de man spelen"

05-12-2023 07:20 Laatste update: 08:36
8

Glen De Boeck kwam veelvuldig in het nieuws met zijn opvallende jas bij KV Kortrijk. Ook de supporters van KV Kortrijk kwamen naar het stadion met opvallende kledij. Dat kon De Boeck appreciëren, maar de commentaren van de analisten niet.

De Boeck droeg de opvallende jas niet expres. “Nee, ik heb daar vooraf geen moment bij stilgestaan. Ik had nooit gedacht dat over die frak iets zou gezegd worden. Dat was een nieuwe jas, het was koud. En that’s it. Ik heb echt geen jas nodig om in the picture lopen. Ik loop al dertig jaar in the picture. Allee, het is eigenlijk begonnen met die andere jas. Die mijn teammanager droeg en waar ook een opmerking werd op gemaakt.”

‘De Boeck heeft het ver gebracht dat een assistent zijn jas draagt’, zei Gert Verheyen in Extra time. “En dan zo’n rotopmerking. Die man ligt nu trouwens op intensieve zorgen met hartproblemen. Hij zei me toen ook: Nu kom ik eens op televisie en lachen ze me nog uit ook. Slippendrager, noemden ze hem”, aldus De Boeck aan Het Nieuwsblad.

De Boeck kent de analisten bij Extra Time ook. “Ik ken Gert Verheyen en Franky Van der Elst al lang. Dan denk ik van: allee jongens, je kent me toch? Ik ben iemand die in the picture wil lopen met prestaties, door dingen goed te doen. Ik had dat misschien gewoon moeten laten passeren. Maar ja... als ik daar dan vragen over krijg, zoals nu, dan reageer ik daarop.”

De coach van KV Kortrijk vindt de commentaren dan ook belachelijk. “Want eigenlijk is dat toch gewoon op de man spelen wat ze hebben gedaan? Het is te vergelijken met een kind dat op school wordt uitgelachen omdat het een bril draagt. Dat kind kan daar niet aan doen. Ik draag nu die kleding. Is er dan een reden om me daarmee uit te lachen?”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.