Kadri geen aanvoerder meer bij KV Kortrijk: “Onomkeerbare beslissing”

Kadri geen aanvoerder meer bij KV Kortrijk: “Onomkeerbare beslissing”

04-12-2023 15:26
6

In plaats van Abdelkahar Kadri droeg Joao Silva de aanvoerdersband tegen KAS Eupen. Dat zal ook zo blijven, laat Glen De Boeck aan Het Nieuwsblad weten.

De Boeck heeft met Kadri over de situatie gesproken. “Ik heb op voorhand een gesprek gehad met Kadri. Iedereen kent Kadri zijn verhaal bij KV Kortrijk en waarom hij de aanvoerdersband rond zijn arm kreeg. Hij heeft die band gekregen omdat ze hem wilden houden bij de club. Een kapitein moet echter een ander type zijn.”

Volgens De Boeck presteert Kadri ook niet naar behoren de afgelopen weken. “De laatste weken zijn er een aantal zaken gebeurd, niet perse negatief, maar ik vind het belangrijk dat een kapitein zijn verantwoordelijkheid neemt naar zijn coach en zijn spelersgroep toe. Sinds ik hier coach ben, hebben we de beste Kadri ook nog niet gezien.”

De Boeck denkt dat de aanvoerdersband een last was voor Kadri. “Ik heb deze beslissing genomen om de verantwoordelijkheid van kapitein van hem weg te nemen. Tegen Eupen was hij in de eerste helft nog niet goed, maar ik besprak dat met hem tijdens de rust en we zagen een betere Kadri na de pauze. Ik zag dat hij die band beter kwijt was dan rijk.”

Joao Silva zal voorlopig de kapitein blijven. “Natuurlijk raakte ik hem op een bepaalde manier door die band aan Silva te geven. Kadri zei wel dat hij akkoord was met mijn beslissing, die overigens onomkeerbaar is, maar zijn entourage was dat misschien niet. Hopelijk zien we in de bekermatch thuis tegen RWDM de Kadri van in de tweede helft tegen Eupen.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.