NXT kan zorgen voor stunt tegen Deinze, valse noot voor RSCA Futures tegen Beveren

02-12-2023 22:00 Laatste update: 21:59
22

In de Challenger Pro League heeft Club NXT zaterdag weten stunten door met 1-3 te winnen van promotiekandidaat SK Deinze, terwijl RSCA Futures een stunt niet kon herhalen. In eigen huis gingen de Brusselaars met 0-1 onderuit tegen SK Beveren.

Deinze – Club NXT (1-3)
De jonkies van Club Brugge leken een vogel voor de kat te gaan worden tegen de nummer drie van de Challenger Pro League, maar de bezoekers konden zich toch tonen. In de eerste helft waren de kansen voor NXT en had Romeo Vermant moeten scoren, al viel de treffer tegen een potig Deinze niet.

Na een pauze viel er dan toch een treffer. Het was de thuisploeg die opnieuw via een stilstaande fase via Lemoine, nota bene ex-Club Brugge, wist te scoren. Wat in de eerste helft zo moeilijk lukte, ging plots vlot. Want niet veel later was het NXT dat de netten ook kon doen trillen. Et-Taïbi zorgde voor de gelijkmaker.

NXT bleek helemaal herboren en een boost van vertrouwen gekregen te hebben. De Bruggelingen gingen op zoek naar de voorsprong én vonden die ook. Via invaller Faraas werd het een kwartier van het einde 1-2. Daar bleef het niet bij, want ook Audoor scoorde nog in het absolute slot (1-3).

Bij zijn viering deed hij dat voor de neus van de Deinze-fans, die serieus over de schreef gingen en heel wat richting de bijzonder jonge spelers van Club NXT gooiden. Daarop werd de amper vijftien(!)-jarige Da Silva pijnlijk geraakt, die naar de grond ging. Deinze en haar fans moet daardoor ook nog vrezen voor een serieuze straf.

RSCA Futures – Beveren (0-2)
Na de knappe overwinning tegen Zulte Waregem hoopte de jonkies van RSC Anderlecht op een herhaling tegen Beveren, al had paars-wit het toch een pak lastiger. Het balbezit en de kansen waren wel voor de thuisploeg, maar scoren wilde maar niet lukken.

Ook in de tweede helft kwam daar maar geen verandering in. Beveren kreeg wel meer balbezit, al bleven de kansen toch voor de thuisploeg. De doelpunten waren echter voor de bezoekers, die twintig minuten voor tijd via Anthony Limbombe toch op voorsprong kwamen. Hij wist enkele minuten voor affluiten de partij ook helemaal te beslissen met zijn tweede van de avond.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.