Het lukt eindelijk voor Burnley en Kompany, forfaitscore op concurrent

02-12-2023 17:55 Laatste update: 18:05
10

Burnley en Kompany hebben uitstekende zakengedaan in de Premier League. Er werden broodnodige punten behaald in de kelder van de Premier League. The Clarets trakteerden het thuispubliek op een spektakelstuk tegen Sheffield United. Er werd met 5-0 gewonnen.

Burnley schoot uit de startblokken tegen Sheffield United. Binnen de eerste minuut zorgde Jay Rodriguez voor het eerste doelpunt van Burnley. In de tweede helft wist Burnley de score te verdubbelen via Jacob Bruun Larsen in de 29e minuut. Vlak voor rust kreeg Sheffield United nog een klap te verwerken, Oliver McBurnie kreeg een rode kaart.

Burnley liet het niet bij de 2-0 voorsprong zitten, de formatie van Kompany vond via Zeki Amdouni in de 73e minuut opnieuw het net. Twee minuten na de 3-0 maakte Luca Koleosho in de 75e minuut de vierde treffer.

De punten waren al lang en breed binnen, maar Josh Brownhill zette in de 80e minuut de forfaitscore op het bord. Door thuis met 5-0 te winnen heeft Burnley een zeer belangrijke overwinning geboekt op Sheffield United. Door de winstpartij heeft Burnley de rode lantaarn overgegeven aan Sheffield en de aansluiting weer gevonden met de rest van de Premier League.

Door de overwinning gaat Burnley van de 20e plek naar de 18e plaats. Het gat met de nummer 17 Luton Town bedraagt nog slechts twee punten. De zeventiende plek is buiten de degradatiezone van de Premier League.