Vertessen wil plek bij Rode Duivels op EK: 'Als ik goed presteer gaat dat komen'

Vertessen wil plek bij Rode Duivels op EK: 'Als ik goed presteer gaat dat komen'

02-12-2023 15:17
4

Yorbe Vertessen hoopt in de zomer van 2024 met De Rode Duivels te acteren op het EK. De PSV-aanvaller gaat er de komende periode alles aan doen om zich in de kijker van bondscoach Domenico Tedesco te spelen.

Vertessen was woensdag de uitblinker tijdens de remontada tegen Sevilla in de Champions League (2-3). De 22-jarige aanvaller viel in voor de geblesseerde Hirving Lozano en gaf zijn visitekaartje af. PSV-ploeggenoot Johan Bakayoko is al een vaste waarde bij De Rode Duivels en Vertessen hoopt ook bij de selectie te zitten voor het EK. "Honderd procent. Ik ga er vol voor om bij het nationale team te mogen aansluiten en er uiteindelijk ook een vaste waarde te zijn", zegt hij tegen Voetbal International.

Dat Bakayoko al wel wordt opgeroepen voor de nationale ploeg, zit Vertessen niet dwars. "Dat heeft hij door zijn prestaties verdiend", stelt de snelle aanvaller. "Ik hoop daar in de toekomst door mijn spel ook te mogen staan. Als ik goed presteer dan gaat dat normaal gesproken ook wel komen. Ik zie Johan daarin niet als concurrent. Het zou mooi zijn als we samen voor De Rode Duivels kunnen spelen."