Vrancken wil positief naar Gent toeleven: Moeten gewoon wél onze momenten nemen

Vrancken wil positief naar Gent toeleven: "Moeten gewoon wél onze momenten nemen"

02-12-2023 09:20
2

KRC Genk neemt het zondagmiddag in de Jupiler Pro League op tegen KAA Gent. Hoewel Genk-coach Wouter Vrancken op een beter resultaat had gehoopt tegen Fiorentina, wil Vrancken positief naar de wedstrijd toeleven. 

Vrancken was tevreden met de manier waarop zijn ploeg -vooral voor rust- omging met de pressing van de Italianen en daarnaast kansen kon afdwingen. "Ik zag vijf dagen na de tegenvallende prestatie op Standard de reactie, waarop we hadden gehoopt. Veel grinta en energie", klinkt Vrancken in Het Belang van Limburg.

Vrancken wil alleszins meer van dat tegen KAA Gent. "Kunnen we op dezelfde manier starten tegen AA Gent, met in een vol huis ook nog eens de steun van onze supporters erbij, dan biedt dat mogelijkheden. Zelfs al is Gent een sterke ploeg, die een mooie reeks aan het neerzetten is", aldus de Genk-coach.

Genk zou tegen KAA Gent eindelijk eens een topper moeten winnen voor eigen publiek. Een vierde nederlaag in vijf wedstrijden zou toch voor een kleine crisis kunnen zorgen in Limburg. "Het heeft geen zin om in zo'n 'wat als'-verhaal mee te gaan. We moeten niet vervallen in negativisme. Gewoon aan de match beginnen zoals donderdag tegen Fiorentina en dan wél onze momenten nemen", besluit Vrancken.

KRC Genk staat op dit moment op de zesde plek in de rangschikking met 24 punten. KAA Gent staat derde met vier punten meer. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.