KAA Gent heeft geen problemen met Zorya, gruwelijke blessure Nardi

30-11-2023 20:44 Laatste update: 20:45
12

KAA Gent heeft afgerekend met het Oekraïense Zorya Luhansk. De Buffalo’s wonnen met 4-1 en pakken zo weer de leidersplaats in Groep B van de Conference League.

KAA Gent kwam na achttien minuten op voorsprong dankzij Malick Fofana. Na een halfuur kreeg de uitploeg een grote kans, maar de bal vloog voorbij de eerste paal. Vervolgens stak KAA Gent weer de neus aan het venster, maar er werd voor rust niet meer gescoord.

De tweede helft werd afgetrapt met een snel doelpunt. De voorzet van Fadiga werd door een Oekraïense verdediger in doel gedevieerd. Tien minuten later stond het al 3-0. Gift Orban aarzelde niet en scoorde een knap doelpunt. Even later een flinke domper want Nardi moest van het veld met een vreselijke blessure.

Een kwartier voor tijd maakte Gandelman 4-0 namens KAA Gent en even later liet Orban de kans op 5-0 liggen. Zorya maakte nog de eerredder via Nagnoynyi. In de slotfase leek KAA Gent een penalty te krijgen na handsbal, maar uiteindelijk kwam de VAR tussenbeide en werd een vrije trap gegeven.

Uiteindelijk bleef het bij 4-1 voor KAA Gent. De Buffalo’s staan nu eerste met dertien punten. Maccabi Tel Aviv telt twaalf punten.