Onana maakt zich zorgen om basisplek

'Onana maakt zich zorgen om basisplek na blunders en twijfelt over Afrika Cup'

30 november om 20:05

Andre Onana maakt zich zorgen om zijn basisplek bij Manchester United, melden Engelse media. De doelman ging woensdag meermaals opzichtig de fout in tegen Galatasaray en voelt de adem van zomeraanwinst Altay Bayindir in de nek. 

Engelse media schrijven donderdagavond dat Onana ook met de Afrika Cup in zijn maag zit. Hij staat er na zijn blunders niet goed op in Manchester en zou tot zes wedstrijden kunnen missen voor The Red Devils wanneer hij het landentoernooi afwerkt met Kameroen. Manager Erik ten Hag gaf al eens aan dat alle doelmannen kansen zouden krijgen en Bayindir kan tijdens die periode toeslaan.

De Afrika Cup begint op 16 januari en eindigt pas op 11 februari, waardoor Onana bijna een maand afwezig zou zijn bij de club. Bovendien is Ten Hag onder de indruk van Bayindir. "We zijn erg blij met hem", liet Ten Hag al weten.  "Hij raakt gewend aan de Premier League en Europees voetbal, dat is lastig wanneer je van Turkije komt. Het proces gaat echter goed."

Onana werd in de voorbije zomer herenigd met Ten Hag en verliet Internazionale voor ruim vijftig miljoen euro, een jaar nadat de doelman transfervrij bij Ajax vertrok.