'Nainggolan gaat uitdaging aan in land van zijn roots'

'Nainggolan vindt nieuwe uitdaging in land van zijn roots, bij Bhayangkara'

29 november 2023 om 14:43

Radja Nainggolan heeft een nieuwe uitdaging beet. Volgens verschillende lokale bronnen tekent de middenvelder een contract bij Bhayangkara FC, een club uit het land van zijn familiewortels, Indonesië.

Eind april werkte Nainggolan zijn laatste profwedstrijd af in dienst van SPAL. Zijn verblijf in de Serie B was echter van korte duur. Sinds deze zomer zat de gewezen Rode Duivel zonder werkgever. Van een pensioen is voorlopig evenwel geen sprake. Hoogstwaarschijnlijk haalt Bhayangkara hem in huis, al is het nog wachten op een officiële bevestiging van dat nieuws.

De 35-jarige Nainggolan lijkt dus wel nog tuk op een laatste (?) avontuurtje. Het zou meteen een persoonlijke verrijking worden, aangezien zijn familie uit Indonesië afkomstig is. Op sportief vlak belooft het geen hoogvlieger te zijn. Niet alleen staat de Indonesische competitie niet bepaald hoog aangeschreven, bovendien staat Bhayangkara momenteel pas achttiende in de hoogste klasse daar. 

In een iets verder verleden scheerde Nainggolan toch andere toppen. Zo heeft hij dertig interlands voor de Rode Duivels op zijn teller staan. Daarnaast was hij jarenlang een sterkhouder bij AS Roma en Internazionale. Een veelbesproken transfer naar Royal Antwerp FC draaide dan weer uit in een wederzijdse ontgoocheling.