Ajax-fans riskeren hoge straffen als ze in Marseille komen

Ajax-fans gewaarschuwd: celstraffen en gigaboete bij bezoek aan duel in Marseille

29 november 2023 om 13:22

Als je als Ajax-fan donderdag het duel met Olympique Marseille bezoekt, dan komt je dat waarschijnlijk erg duur te staan. Fans van de Amsterdammers zijn in de Franse havenstad niet welkom en daarom heeft Frankrijk een noodwet ingesteld. Als je als Ajax-fan toch gaat, dan heeft de regering hele forse straffen in petto.

Volgens de officiële site van de Franse regering, is de wet ingesteld rond het duel van donderdag. Ajax-fans die toch gezien worden in Marseille riskeren een gevangenisstraf van zes maanden, 30.000 euro boete en een stadionverbod van een jaar. De gepakte fans moeten ook nog eens 48 tot 72 uur wachten in detentie totdat hun rechtszaak überhaupt voor gaat komen.

Ook mag de Franse politie overal controleren of er Ajax-fans aanwezig zijn. Zo ook op luchthavens, stations en op de weg. Herjan Pullen, coördinator supportersbeleid van de supportersvereniging van Ajax, heeft via X nogmaals aangegeven dat fans het dus maar niet moeten proberen. 'Dat alles omdat je Ajacied bent', zet Pullen bij de opsomming van de straffen die Ajax-fans boven het hoofd hangen.

Eerder werd al bekend dat Ajax-fans niet welkom zijn in Marseille. De politiemacht kon door de hoge terreurdreiging in Frankrijk niet instaan voor de veiligheid als er ook nog eens Amsterdamse fans bij het duel aanwezig waren.