Mannaert over vertrek bij Club Brugge: “Blijf als aandeelhouder betrokken”

Mannaert over vertrek bij Club Brugge: “Blijf als aandeelhouder betrokken”

28-11-2023 17:57
6

Vincent Mannaert en Club Brugge scheiden na dit seizoen hun wegen. Een tijdperk van zo’n twaalf jaar aan het roer loopt ten einde. De aankondiging markeert het vertrek van de CEO, die aangeeft op zoek te zijn naar nieuwe uitdagingen. 

Hoewel de scheiding mogelijk niet geheel verrassend is gezien toenemende spanningen tussen Mannaert en voorzitter Verhaeghe, blikt hij trots terug op zijn intensieve periode bij de club, waarin hij Club Brugge naar ongekende hoogtes leidde.

“De voorbije 12 jaar waren zondermeer de meest intensieve jaren uit mijn leven. Het was een absolute eer om, samen met Bart, deze prachtige Club, dé Club, te mogen leiden en opnieuw te helpen groeien tot haar volledige potentieel”, klinkt het op de officiële website van Club Brugge.

“Ik heb in die jaren onvergetelijke momenten meegemaakt, samen met vele collega’s waarvan er sommigen echte vrienden geworden zijn”, gaat Mannaert verder. “Ik heb lang en grondig nagedacht vooraleer deze beslissing te nemen. Ik blijf als aandeelhouder betrokken bij Blauw-Zwart maar als CEO geef ik de fakkel door en is de tijd gekomen voor andere uitdagingen.”