OFFICIEEL: Mannaert verlaat op einde seizoen Club Brugge

OFFICIEEL: Mannaert verlaat op einde seizoen Club Brugge

28-11-2023 17:25 Laatste update: 22:04
149

Vincent Mannaert en Club Brugge gaan na dit seizoen uit elkaar. De CEO verlaat op het einde van dit seizoen zijn post. Dat maakte Club Brugge dinsdag bekend. 

Mannaert hield lange tijd het roer vast bij Club Brugge. Vele success en twaalf jaar later kondigt hij zijn vertrek aan als CEO. Hij zou op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen. Dit nieuws komt misschien niet helemaal onverwacht, gezien de groeiende ruis die speelde in de relatie tussen Mannaert en voorzitter Verhaeghe. 

Toch was het een periode vol hoogtepunten, waarin hij met trots de club naar haar volle potentieel heeft geleid. “De voorbije 12 jaar waren zondermeer de meest intensieve jaren uit mijn leven. Het was een absolute eer om, samen met Bart, deze prachtige Club, dé Club, te mogen leiden”, klinkt het op de website van Club Brugge.

Onder Mannaerts leiderschap beleefde Club Brugge veel succes. Mannaert zag zijn club maar liefst vijf (!) keer Belgisch kampioen worden. Maar ook de successen in de Beker van België en de mooie campagnes in de Champions League zullen Mannaert ongetwijfeld bijblijven. 

Ook de bouw van een ferm trainingscomplex in Westkapelle zal behoren tot de nalatenschap van Mannaert bij de club. Deze verschuiving vormt toch enigszins een nieuw hoofdstuk voor Club Brugge. Helemaal van het toneel verdwijnt Mannaert niet, aangezien hij nog steeds aandeelhouder van Club Brugge blijft. 

Bij het bestuur van Club Brugge ligt de focus nu op de zoektocht naar zijn opvolger. Voor Verhaeghe is dit een tijd van reflectie, om samen met de Raad van Bestuur een waardige vervanger te vinden die de groei en het succes van de club kan voortzetten. Zelf staat Mannaert open voor nieuwe wegen, maar zijn terugkeer in het Belgische voetbal lijkt onwaarschijnlijk na dit seizoen, zoals hij zelf aangeeft.