Young Reds opnieuw onderuit tegen Shakhtar Donetsk U19, nog altijd puntloos

28-11-2023 16:00 Laatste update: 16:46

Royal Antwerp FC neemt dinsdagavond op tegen Shakhtar Donetsk, maar eerst was het aan de jeugd om tegen elkaar te strijden. De wedstrijd eindigde in een 3-1 verlies voor de Young Reds, die daarmee nog altijd puntloos zijn in de UEFA Youth League.

Vroeg op achterstand
De eerste helft was voor Shakhtar Donetsk U19. Vroeg in de eerste helft, in de 7e minuut, scoorde Oleksandr Yushchenko de eerste treffer voor de Oekraïners.

Young Reds vochten zich terug
Dat werd echter rechtgezet door de Antwerpenaren. In de 60e minuut bracht centrumspits Gerard Vandeplas de Young Reds op gelijke hoogte tegen de Oekraïense ploeg.

Snel teniet gedaan
Die gelijke stand bleef niet lang duren. Sofian Elmazhad werkte de bal namelijk in eigen doel. Helaas voor de Young Reds vergrootte Shakhtar de voorsprong toen invaller Daniil Savin in de 83e minuut scoorde.

Late rode kaart
De eigen goal was niet de enige tegenslag voor Elmazhad. Diep in de blessuretijd van de tweede helft pakte de speler zijn tweede gele kaart en moest hij vroegtijdig het veld verlaten.

Puntloos toernooi
Door het verlies staat Antwerp nog altijd zonder punten in de UEFA Youth League. Shakhtar Donetsk staat daarentegen nu op 6 punten en blijft in de race met FC Porto.