Vandenbempt: Union is niet meer tevreden met alweer een plek aan de top

Vandenbempt: "Union is niet meer tevreden met alweer een plek aan de top"

28-11-2023 09:09
8

Union Saint-Gilloise heeft na 24 op 24 nog eens punten laten liggen in de Jupiler Pro League tegen KAA Gent. Daar was men bij Union niet echt tevreden mee. Peter Vandenbempt reageert op de mentaliteit de dag van vandaag bij Union en in het bijzonder die van Alexander Blessin.

Blessin was maar half tevreden want de eerste helft van zijn team was niet goed. "Ik vind het opvallend hoe streng de trainer was voor de spelers. En achteraf ging iedereen daar ook in mee", klinkt Vandenbempt bij Sporza.

Union had in het begin vooral een probleem met de pressing van KAA Gent, maar ze werden ook niet helemaal overlopen in de eerste helft. "Ze gingen er zelf ook voor. Het had zelf een tweetal grote kansen gehad, al waren ze wel slordig", aldus de analist.

Vandenbempt benadrukt hoe hoog de lat ligt bij Blessin en Union in het algemeen. "Dat is eigenlijk goed nieuws, ze zijn niet tevreden met alweer een plek aan de top. Er heerst een topsportmentaliteit. Half goed is niet goed genoeg", zegt Vandenbempt. "Ze willen niet enkel meer charmant en sympathiek zijn, maar ook winnen en eindelijk een prijs pakken", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.