Juichen voor de buis: KAA Gent wil zekerheid, open groep KRC Genk

Juichen voor de buis: KAA Gent wil zekerheid, open groep KRC Genk

27-11-2023 11:15 Laatste update: 30-11-2023 16:00
8

Het interlandvoetbal zit erop en ook de heenronde van de Jupiler Pro League is ten einde. In deze laatste weken van 2023 is vooral de afwikkeling van de Europese groepsfases nog van belang. Op papier maken nog vijf Belgische clubs kans om zich te verzekeren van een Europese lente. Alles op de voet volgen is dan ook de boodschap! VoetbalPrimeur.be biedt jou daarvoor een handig tv-overzicht.

Als Champions-League-deelnemer treedt ook nu weer Royal Antwerp FC als eerste in actie. Hoewel hun mandje na vier speeldagen nog steeds leeg is, hebben de Antwerpenaren de hoop op een overstap naar de Europa League nog niet opgegeven. Dinsdagavond volgt wel écht de laatste strohalm. The Great Old moet absoluut de maat nemen van Shakhtar Donetsk, met (minstens) twee doelpunten verschil dan nog om mathematisch in de race te blijven. Let op: het duel vindt plaats in Hamburg (door de oorlog in Oekraïne) én wordt al op gang gefloten om 18u45. Vanaf 18u20 begint de omkadering op VTM2.

Twee dagen later is het aan de overige Belgische afgezanten. Die staan er stuk voor stuk rooskleuriger voor. Het zou best kunnen dat ons land omstreeks 20u30 die avond al twee overwinteraars rijk is. Club Brugge is al zeker van de plaatsing voor de volgende ronde van de Conference League en daar kan KAA Gent bijkomen.  Voor KRC Genk (Conference League) en Union Saint-Gilloise (Europa League) ligt er nog meer werk op de plank. Zij krijgen bovendien een bepalende verplaatsing voor de kiezen. Spaar die kaarsjes dus best op voor 21u!

Op welke tv-kanalen kan je de Belgische clubs volgen op donderdag?

  • KAA Gent – Zorya Luhansk (Play Sports 1, begin om 18u40)
  • Besiktas – Club Brugge (Play Sports 2, begin om 18u40)
  • Fiorentina – Genk (VRT Canvas, begin om 20u35)
  • Toulouse – Union (Play 5, begin om 20u50)
  • Wie alle live-actie heeft moeten missen, kan later op de avond nog terecht bij het Europese magazine op VRT Canvas. Daarin komen uitgebreide samenvattingen van de vier clubs aan bod. Het programma start om 23u05.