Wat mag Anderlecht verwachten van Goto (18)? Japanse spits met een breed arsenaal

Wat mag Anderlecht verwachten van Goto (18)? Japanse spits met een breed arsenaal

27-11-2023 12:01 Laatste update: 28-11-2023 10:30
6

RSC Anderlecht toont zich nog voor de winterse mercato bedrijvig. Paars-wit heeft de Japanse spits Keisuke Goto al verwelkomd op Neerpede. De 1.91 meter lange Japanse spits is de nieuwste versterking van Anderlecht. VoetbalPrimeur.be zocht uit wat we van Goto mogen verwachten op de Belgische velden.

De achttienjarige Goto komt over van het Japanse Júbilo Iwata. De spits werd ook al in de zomerse mercato gelinkt aan Anderlecht. Er werd toentertijd gemeld dat Anderlecht met een bod kwam bij kwam Júbilo Iwata, maar beide clubs kwamen niet tot een overeenkomst. Naast Anderlecht toonde Chelsea ook interesse in Goto.

Goto heeft een erg breed arsenaal
Goto heeft veel potentie, en kan als zeer all-round bestempeld worden. De spits heeft een zeer breed arsenaal. Goto is gevaarlijk via de lucht, heeft een actie in huis, goede techniek en snelheid. Daarnaast heeft Goto een goed afstandsschot en ook een neusje voor de goal.

Goto lijkt wat dat betreft haast een garantie voor succes, toch zetten wij onze kanttekening bij de ervaring van Goto. De Japanse spits heeft laten zien wat hij in huis heeft, maar deed dit wel vooral in de J2 League, op het tweede niveau in Japan.

RSC Anderlecht is geen STVV
Naast de ervaring kan de taal ook een struikelblok opleveren voor Goto. Het is niet bekend of Goto vloeiend Engels spreekt. Bij STVV was dit geen probleem geweest, maar bij Anderlecht en bij de RSCA Futures staan op dit moment geen Japanners onder contract.

Goto speelde in 2023 een totaal van 33 matchen in de J2 League. Hierin wist de spits zeven keer een doelpunt te maken en leverde hij eenmaal een assist af. Goto moest het vooral doen met invalbeurten. In totaal speelde hij 1275 minuten, wat neerkomt op ongeveer 14 hele wedstrijden.

Een spits voor de toekomst
Goto wordt gezien als een spits voor de toekomst, Anderlecht versterkte zich in de zomerse mercato met spitsen Kasper Dolberg (25) en Luis Vázquez (22). Vooral Dolberg weet het net gemakkelijk te vinden en Vázquez bleek in de Brusselse derby goud waard in de slotfase tegen RWDM.

Goto mag het mede door de hevige concurrentie bij Anderlecht eerst laten zien bij de RSCA Futures. Bij de Futures gaat Goto de concurrentiestrijd aan met de 19-jarige Robbie Ure. De Schot is in de Challenger Pro League ook aardig op schot, in de laatste zeven matchen wist Ure vier keer het net te vinden.