RWDM wijst naar arbitrage na Anderlecht: “Wat hebben we de ref misdaan?”

RWDM wijst naar arbitrage na Anderlecht: “Wat hebben we de ref misdaan?”

27-11-2023 09:11
62

RWDM kwam op voorsprong tegen Anderlecht, maar uiteindelijk kleurde Brussel toch nog paars-wit. Na afloop was de promovendus niet te spreken over de arbitrage, vooral de penaltyfase wordt in twijfel getrokken.

Verdediger William Klaus hield zich tegenover Het Laatste Nieuws niet in. “Zonder die penalty winnen we de derby misschien wel. Ik vraag me trouwens af wat we de ref misdaan hebben? Die penalty was er totaal geen. Gueye en Delaney gingen beiden voor de bal. Van een scheidsrechter mag je toch verwachten dat hij een wedstrijd 'managet' en niet beïnvloedt.”

RWDM kreeg ook rood en de uitploeg ging met 2-1 de boot in. “We wisten dat het een moeilijke wedstrijd ging worden tegen een topploeg zoals Anderlecht. Maar we hebben het de thuisploeg op onze manier heel moeilijk gemaakt. Over de uitsluiting van Camara ga ik me niet uitspreken, want ik stond te ver van de fase af. Bijzonder jammer dat we met een man minder alsnog de boot zijn ingegaan.”

Volgens coach Claudio Caçapa heeft de penalty RWDM pijn gedaan. “Ik heb de beelden gezien van de penalty. Er is contact, maar Gueye raakte de bal eerst. Ik denk dat als hij de bal niet eerst raakt, dat het een doelpunt is. De penalty was discutabel, de tweede gele kaart voor Camara was onterecht. Het is jammer, we wilden hier een resultaat neerzetten”, citeert Sporza.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)