Manchester United kan juichen: wondergoal Garnacho leidt eclatante zege in

26-11-2023 19:30

Manchester United heeft zondagavond zijn grootste overwinning van dit Premier League-seizoen geboekt. Hoewel geflatteerd, werd het geplaagde Everton met 0-3 aan de zegekar gebonden. Bij Everton deed Rode Duivel Amadou Onana niet mee, de middenvelder is geblesseerd.

Everton hoorde vorige week dat de club wegens het overschrijden van de regels voor winstgevendheid en duurzaamheid tien punten in mindering kreeg. Tegen United moesten The Toffees uit het dal klimmen waar ze in zijn gegooid. Bij de bezoekers ontbrak manager Erik ten Hag. De Nederlander zat een schorsing uit, waardoor rechterhand Mitchell van der Gaag de honneurs waarnam. Ten Hag en Van der Gaag gunden de achttienjarige Kobbie Mainoo, die een uitstekende wedstrijd speelde, zijn basisdebuut.

Van der Gaag stond al na drie minuten op de banken, toen Alejandro Garnacho een inzending voor de Puskás Award deed. Met een perfect uitgevoerde omhaal zette de jonge aanvaller United op voorsprong op Goodison Park. Na de 0-1 moest United vooral in de achteruit. Everton werd veelvuldig gevaarlijk en The Mancunians mochten van geluk spreken dat er bij het rustsignaal nog altijd 0-1 op het scorebord stond.

Ook na rust had Everton het geluk niet aan zijn zijde. André Onana voorkwam met een geweldige redding een zeker lijkende goal, waarna Everton ook nog het aluminium raakte. Tien minuten na rust verdubbelde Marcus Rashford de marge. Vanaf elf meter schoot de aanvaller onberispelijk binnen. Het slotakkoord was voor Anthony Martial, die met een leep stiftje aantekende voor zijn eerste competitiegoal sinds 25 mei.

Onana hield zijn doel schoon en United heeft de drie punten binnen. Door de overwinning keert de ploeg van Ten Hag, die zijn laatste drie Premier League-wedstrijden heeft gewonnen, terug in de top van de competitie. Met 24 punten is het gat tot de Champions League-plekken teruggedrongen tot vier punten.