Vanhaezebrouck na Gent–Union: Geweldig gestart, hadden tegenstander bij de keel

Vanhaezebrouck na Gent–Union: "Geweldig gestart, hadden tegenstander bij de keel"

26-11-2023 17:33
4

Hein Vanhaezebrouck, de hoofdtrainer van KAA Gent, blikt terug op het 1-1 gelijkspel tegen Union SG in de Jupiler Pro League. Vanhaezebrouck vindt aan de ene kant dat een gelijkspel de terechte uitslag is, maar de hoofdtrainer meent dat Gent meer afstand had moeten nemen in de eerste helft.

Vanhaezebrouck begint op de persconferentie te vertellen na de match tussen Gent en Union. “In het voetbal is het zo, dat weinig ploegen in staat zijn om 90 minuten vol te gaan. Wij hebben dat ooit gekund, maar dat is een hele tijd geleden. Tenzij je natuurlijk een tegenstander hebt die je de bal geeft en inzakt”, deelt Vanhaezebrouck via de officiële kanalen van Gent.

Vanhaezebrouck vertelt verder dat hij wist dat het constante druk zetten tegen Union pittig ging worden.  “Maar ik wist dat dat tegen Union niet het geval ging zijn. We hebben dat 45 minuten gekund, waar we veel meer moesten uithalen. We hebben ze heel vaak in de problemen gebracht, maar als je ziet hoe wij met hun balverlies omgaan, dat was niet top, geen topniveau.”, aldus Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck is lovend over koploper Union. “We wisten dat we tegen een no-nonsense team, stevig verdedigend, goed efficiënt normaalgesproken in aanvallend oogpunt, dan moet je efficiënt zijn, dan moet je die kansen gebruiken. Dan moet je die momenten pakken. Dan vind ik dat we altijd met iets meer voorsprong de rust moeten ingaan”, meent Vanhaezebrouck.

Zware tweede helft voor Gent
Vanhaezebrouck zag dat de Buffalo’s het zwaar kregen in de tweede helft. “In de tweede helft hebben we gevoeld dat we de greep op de match aan het verliezen waren. De ruimtes werden te groot, we bleven niet meer compact. Achterin ging men te snel zakken, het middenveld kon het niet meer belopen. Dan kan je overwegen om andere spelers te gaan brengen, maar de mannen die ingekomen zijn hadden pas twee keer getraind”, deelt Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck sluit af door zijn eindconclusie over de match te delen. “Achteraf gezien ben je dan tevreden dat je toch nog een gelijkspel behaald. We hebben in de tweede helft heel weinig nog gecreëerd. Dus al bij al kan je zeggen dat een gelijkspel misschien terecht is. Maar aan de andere kant als je geweldig start en je hebt de tegenstander bij de keel. Dan moet je eigenlijk de doodsteek toedienen. En dan zit je in een situatie waarin je met een paar doelpunten voorsprong gaat het voldoende zijn naar het einde toe, wat nu niet het geval was”, besluit Vanhaezebrouck.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.