Een strijdvaardig Standard herpakt zich en wint op Sclessin van KRC Genk

25-11-2023 22:45
61

Standard heeft op Sclessin met 1-0 gewonnen van KRC Genk. De Rouches deden dit via een doelpunt van Hayao Kawabe. Standard heeft zich op deze wijze herpakt na de blamage tegen Royal Antwerp FC voor de interlandbreak.

Sclessin vierde tegen KRC Genk de 125e verjaardag van de club. Dit gebeurde via een fraaie lichtshow en flink wat Bengaals vuurwerk. Genk tikte de bal in de beginfase rond, maar Standard toonde initiatief. De Rouches waren in de beginfase van de match het gevaarlijkst.

Beide ploegen toonden zich aanvallend in de 21e minuut leek Genk via Andi Zeqiri op voorsprong te komen tegen Standard. De spits trapte de bal verrassend binnen, maar bleek zeer nipt buitenspel te staan. De VAR was het eens met de beslissing van de scheidsrechter.

Naast de afgekeurde goal van Zeqiri maakte Standard de meeste aanspraak op de voorsprong. Beide ploegen konden voor de rust geen grote doelpogingen meer noteren en we gingen rusten met een brilstand.

In de beginfase van de tweede helft was het voor beide ploegen aftasten. De match vorderde en de duels tussen Standard en Genk werden harder. In de 66e minuut werd Standard beloond. Kawabe knalde een lange voorzet zeer hard in het dak van het doel, dit zorgde voor een explosie van vreugde op Sclessin.

Het was nu aan Genk, de ploeg van hoofdtrainer Wouter Vrancken ging op zoek naar de gelijkmaker tegen Standard. Genk zette in de slotfase erg hoog druk op Standard, dit zorgde bijna voor de gelijkmaker.

Het slotoffensief van Genk leverde nog aardig wat kansen op voor De Genkies, maar Standard hield stand op Sclessin. De formatie van hoofdtrainer Carl Hoefkens boekte een belangrijke overwinning op Genk.