Bayer Leverkusen weer leider in Bundesliga, Openda en Leipzig onderuit

25-11-2023 17:40

In de Bundesliga heeft Bayer Leverkusen de koppositie weer overgenomen van Bayern München. De ploeg van trainer Xabi Alonso won eenvoudig op bezoek bij Werder Bremen. Loïs Openda verspeelde punten met Leipzig, hekkensluiter Union Berlin pakte een punt.

Werder Bremen - Bayer Leverkusen 0-3
Bayer Leverkusen won zaterdag relatief eenvoudig op bezoek bij Werder Bremen. Dankzij een eigen doelpunt van Olivier Deman (ex-Cercle Brugge) kwamen de bezoekers binnen tien minuten op voorsprong. Leverkusen, met Odilon Kossonou in de basis en Noah Mbamba (ex-Club Brugge) op de bank verdubbelde op slag van rust de voorsprong via vleugelverdediger Jeremie Frimpong.

Na een lage voorzet vanaf de linkerkant hobbelde de bal voor de voeten van de toegesnelde Frimpong, die geen moment aarzelde en de bal onberispelijk in de verre bovenhoek schoot. Alejandro Grimaldo tekende een kwartier voor tijd voor de 0-3. Daardoor herovert Leverkusen de koppositie in de Bundesliga weer. Bayern München staat tweede.

Wolfsburg - Leipzig 2-1
Openda liep met Leipzig averij op in de strijd om de bovenste plekken in de Duitse competitie. Op bezoek bij Wolfsburg (met Koen Casteels, Aster Vranckx en Sebastiaan Bornauw in de basis) werd met 2-1 verloren. De thuisploeg kwam na negen minuten op een snelle voorsprong door een treffer van Jonas Wind. Op aangeven van Loïs Openda trok Yussuf Poulsen vlak na rust de stand nog wel gelijk, maar dankzij Rogério hield Wolfsburg de drie punten in eigen huis.

Slordig balverlies van Leipzig op de eigen helft werd genadeloos afgestraft door Wolfsburg. De snelle uitbraak leek op niets uit te lopen, maar Jonas Wind behield het overzicht en vond Rogério in het zestienmetergebied. Die haalde vervolgens zeer overtuigend de trekker over. Door het puntverlies blijft Leipzig voorlopig steken op de vijfde plaats.