Belgisch meisje (9) krijgt kans bij jongens van PSV: Ze is heel goed

Belgisch meisje (9) krijgt kans bij jongens van PSV: "Ze is heel goed"

24-11-2023 19:15
1

PSV heeft voor het eerst een meisje aangenomen voor de jeugdopleiding. Wat het nog bijzonderder maakt is dat het negenjarige meisje uit ons land bij de Nederlandsejongens gaat voetballen. De club noemt het dan ook 'een bijzondere mijlpaal', maar Peter Bosz vindt het 'niet iets unieks'.

De negenjarige Liz Mathijssen gaat zich aansluiten bij de jeugdopleiding van PSV. Ze voetbalde tot voor kort voor SK Bevere uit ons land. De club uit Eindhoven noemt het een belangrijke stap en wil zo laten zien dat het vrouwenvoetbal en ook de opleiding steeds serieuzer worden genomen. PSV denkt dat ze zich tussen de jongens beter kan ontwikkelen.

"De club is, in overeenstemming met de ouders, tot de conclusie gekomen dat ze baat heeft bij een hoger speel- en trainingsniveau. Daarom traint Liz de komende twee seizoenen één keer per week mee met PSV Onder-10 en sluit ze aan bij profdagen en mogelijke oefenduels", laat de club weten.

Bosz geeft aan dat hij er geen verstand van heeft, maar vindt het prima. "Volgens mij is het niet iets unieks en gewoon heel normaal, dit gebeurt overal. En ik hoorde dat ze heel goed is, maar ja, anders zou ze hier ook niet komen spelen", lacht de trainer.