Standard is belust op revanche na pandoering: Er heerste een gevoel van schaamte

Standard is belust op revanche na pandoering: "Er heerste een gevoel van schaamte"

24-11-2023 18:00
5

Standard leek na een moeilijk begin aan de beterhand, maar kreeg vlak voor de interlandbreak een stevige pandoering te verwerken. Het ging met maar liefst 6-0 onderuit tegen Royal Antwerp FC. Komende zaterdag wacht KRC Genk, waartegen men bij Standard het beter wil doen.

Dat Standard zo zwaar onderuit ging op de Bosuil kwam ook bijzonder hard aan bij de Rouches. Ook bij aanvalsleider Wilfried Kanga. "Niemand heeft goed geslagen de eerste dagen na die wedstrijd. Er heerste een gevoel van schaamte", zegt de spits bij La Dernière Heure.

Zaterdag wacht KRC Genk, waartegen Kanga en zijn ploegmaats zich willen herpakken. Na de interlandbreak wil Standard nu een ander gezicht tonen. "We keerden terug naar de club met het idee om hard te werken en gefocust te blijven, zo dat dit nooit meer kan gebeuren", geeft hij aan.

Voor de Rouches kwam die interlandbreak ook op een geschikt moment. Het wil nu punten sprokkelen en zich plaatsen voor deelname aan Play-Off 1. "Ik ben ervan overtuigd dat we dit kunnen. We hebben de kwaliteiten, maar ook het karakter om het te halen. De zware kalender? We moeten toch iedereen spelen, dus kunnen we het even goed nu doen", besluit Kanga.

Standard staat na veertien speeldagen op een negende plek en telt zeventien punten. Dat zijn er vijf minder dan de huidige nummer zes, Cercle Brugge, en al zeventien minder dan leider Union.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.