Riemer en Fredberg willen Vertonghen overtuigen: “Doorgaan bij Anderlecht”

Riemer en Fredberg willen Vertonghen overtuigen: “Doorgaan bij Anderlecht”

24-11-2023 15:45
6

Jan Vertonghen is de rots in de branding bij RSC Anderlecht. De verdediger is echter al 36 jaar en is ook nog steeds onbetwistbare basisklant bij de Rode Duivels. Er werd de laatste tijd veel gesproken over zijn toekomst.

Vertonghen zelf liet weten pas later op het seizoen een beslissing te zullen nemen. Anderlecht is echter duidelijk. “Jesper Fredberg en ik zullen er alles aan doen om Jan te overtuigen om nog zeker één of twee jaar door te gaan bij Anderlecht. Vertonghen is cruciaal voor ons. Eerlijk, als ik Jan bezig zie, dan zie ik écht geen speler die van plan is om te stoppen.”

Vertonghen brengt een schat aan ervaring bij in de selectie van Anderlecht. “Hij heeft meer bereikt dan waar 99% van de profvoetballers enkel van kunnen dromen. EK’s, WK’s, Champions League-finale, tien jaar lang in de grootste Europese competitie gespeeld,...Maar elke training en elke wedstrijd zie ik een speler die zó van elk moment geniet”, citeert Het Laatste Nieuws Riemer.

Riemer ziet ook geen speler op zijn retour. “Hij is zo gretig, het is een genot om hem bezig te zien. Wij hebben op Neerpede een scorebord hangen waarop we bijhouden wie de meeste wedstrijden heeft gewonnen, Jan Vertonghen voert dat klassement aan. Dat zegt toch alles. Ik zie echt geen reden waarom hij zou stoppen, maar hij zal uiteindelijk - in samenspraak met zijn gezin - een beslissing moeten nemen.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.