Ohio krijgt amper minuten bij Standard: De strijd moet eerlijk zijn

Ohio krijgt amper minuten bij Standard: "De strijd moet eerlijk zijn"

23-11-2023 20:00
7

Ondanks een seizoen met ups en downs kiest Carl Hoefkens voornamelijk voor dezelfde namen bij de Rouches. Voorin krijgt vooral Wilfried Kanga het vertrouwen van de coach waardoor Noah Ohio op de bank verkommert. Daar wil hij verandering in zien komen.

De Nederlandse spits werd een jaar geleden door Standard naar België gehaald en kreeg na een moeilijk begin toch steeds meer minuten. Sinds de komst van Hoefkens komt Ohio echter amper nog aan bod en speelde hij slechts 222 minuten in de competitie.

Een wintertransfer lijkt dus de beste optie voor Ohio, al staat dat nog niet meteen in zijn plannen. "Op dit moment denk ik niet aan januari", begint hij bij La Dernière Heure. "Er zijn nog zeven wedstrijden te gaan vóór de transferperiode. Er kunnen gesprekken zijn over een vertrek, maar daar heb ik nog niet over nagedacht. Mijn prioriteit is om voor mijn plaats te vechten", geeft Ohio aan.

Geen kansen
Maar Ohio beseft dat hij ook moet spelen. Hij wil dan ook kansen krijgen van Hoefkens. "De strijd moet eerlijk zijn. Als ik nooit speel, kan ik mij niet bewijzen. Als ik de kans krijg om mezelf te laten zien, wil ik graag blijven en vechten. Omdat ik geloof in mijn kwaliteiten", aldus Ohio.

Volgens hem zijn er ook heel wat mensen die geloven in zijn kwaliteiten en vinden dat hij meer minuten moet krijgen. "Niemand begrijpt waarom ik geen nieuwe kans krijg", klinkt het. Zelfs goede vriend en wereldster Jude Bellingham wil hem meer zien spelen. "Soms vraagt hij me waarom ik niet speel of waarom ik niet ingevallen ben. Een beetje zoals iedereen is hij verrast dat ik zo weinig speel", besluit Ohio.

De grote concurrent van Ohio bij Standard doet het voorlopig niet slecht bij de Rouches. Zo zit Kanga na twaalf partijen aan vier doelpunten en twee assists.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.