Mignolet weet waar defensief pijnpunt Club Brugge ligt: We worden kwetsbaar

Mignolet weet waar defensief pijnpunt Club Brugge ligt: "We worden kwetsbaar"

22-11-2023 22:15
1

Club Brugge kent een seizoen met ups en downs en kreeg ook al wat kritiek te verwerken. Vooral de verdediging is volgens menig analisten een pijnpunt, maar Simon Mignolet wil de jongens die voor hem staan niet bekritiseren.

Bij Het Nieuwsblad kreeg de doelman van Club Brugge ook de vraag of zijn ploeg verdedigende versterking nodig heeft. "Dat hangt af van de ontwikkeling van Spileers en Ordonez", geeft de doelman van Club Brugge aan.

Hij blijft ook geloven in die jonge verdedigers. "Kijk: we zitten met een aantal jonge verdedigers met veel voetballende kwaliteiten. Meijer, De Cuyper, Buchanan, Sabbe, zelfs Spileers. Zij zijn de toekomst van Club — naast de ervaren Mechele, die àltijd zijn match speelt", aldus Mignolet.

Dat Club Brugge het moeilijk heeft om de nul te houden, heeft volgens hem ook een goede reden. "Als we constant aanvallen, worden we kwetsbaar achterin. Dus daar moeten we nog een beter evenwicht zoeken. Een transfer biedt nooit garantie op beter, want ook nieuwelingen moeten mee in hetzelfde verhaal", besluit hij.

Club Brugge slikte dit seizoen voorlopig vijftien doelpunten, hetzelfde aantal als Union, RSC Anderlecht en KAA Gent. KRC Genk (14), Cercle Brugge (14) en Royal Antwerp FC (12) slikten voorlopig minder doelpunten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.