Gewezen doelmannen Preud'homme en Pfaff schatten EK-kansen in van Rode Duivels

Gewezen doelmannen Preud'homme en Pfaff schatten EK-kansen in van Rode Duivels

21 november - 10:22 Laatste update: 13:25
20

De Rode Duivels trekken volgend jaar naar het EK in Duitsland als groepswinnaar. Het enthousiasme is terug groot rond de nationale ploeg maar hoe ver ze kunnen geraken op het tornooi is nog maar de vraag. Gewezen doelmannen Michel Preud’homme en Jean-Marie Pfaff geven hun mening.

Volgens Preud’homme is het niet evident om te voorspellen waar de Rode Duivels eindigen, simpelweg omdat de loting nog niet gekend is. "Het is misschien niet eens de loting van de groepsfase die belangrijk is, maar wat er vanaf de tweede ronde gebeurt. Als je tegen Frankrijk in de kwartfinale speelt is dat toch anders dan in de finale", citeert Het Belang van Limburg Preud’homme. "Laten we zeggen dat deze groep bij de beste vier kan eindigen, als de loting een beetje meezit", besluit hij.

Pfaff is dan weer iets optimistischer en ziet niet in waarom de Belgen het EK niet zouden kunnen winnen. "Ik geniet van deze Rode Duivels, en dan moet Kevin De Bruyne er nog bij komen. Wat mij betreft is de finale haalbaar en kunnen ze deze zelfs winnen", aldus Pfaff. "Lukaku is een uitstekende leider. De mentaliteit is verbeterd. Dit lijkt op de geest uit mijn tijd. Het zit goed, dat voel je", klinkt het.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.