'Mendy legt miljoenenclaim weg bij oude club Man City na vrijspraak in strafzaak'

'Mendy legt miljoenenclaim weg bij oude club Man City na vrijspraak in strafzaak'

20 november - 19:07

Benjamin Mendy heeft een claim van miljoenen ingediend bij zijn oude werkgever Manchester City. De Franse verdediger werd in september 2021 verdacht van verkrachting en aanranding, maar hij werd uiteindelijk vrijgesproken. In 2021 stopte City zijn salaris door de beschuldigingen en dat geld wil Mendy nu terug zien.

Sky Sports meldt nu dat Mendy een claim heeft ingediend om zijn salaris, dat hij vanaf september 2021 had moeten krijgen, terug te zien. De Fransman werd maandenlang vastgehouden en kreeg dan ook geen geld van zijn club City. Uiteindelijk werd zijn contract ontbonden en na zijn vrijspraak tekende Mendy bij de Franse club FC Lorient. Bij die club speelde hij dit seizoen in slechts drie competitieduels mee.

Mendy werd in 2017 door Manchester City voor een kleine zestig miljoen euro overgenomen van AS Monaco. In 2021 deden meerdere vrouwen aangifte tegen hem vanwege mogelijke verkrachting. Mendy bleef volhouden dat hij onschuldig was en na meer dan twee jaar aan rechtszaken, kreeg hij uiteindelijk gelijk. Vanwege de vrijlating denken Mendy en zijn advocaat dus dat hij recht heeft op een vergoeding van zijn gemiste salaris.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.