Rode Duivels maken brandhout van Azerbeidzjan met dank aan Lukaku

Rode Duivels maken brandhout van Azerbeidzjan met dank aan Lukaku

19-11-2023 19:44
24

De Rode Duivels hebben Azerbeidzjan makkelijk verslagen met 5-0. Romelu Lukaku was dé uitblinker met vier goals in één helft.

Op een drassig veld pakten de Rode Duivels de partij meteen in handen. Castagne maakte de eerste kans niet af, maar Lukaku was wél trefzeker. Iets na het kwartier kopte hij een voorzet van Doku binnen. Azerbeidzjan schoot zichzelf daarna in de voet. Eddy kreeg in een mum van tijd twee keer geel en liet zijn ploeg zo met tien man achter. Het begin van een lange avond.

Lukaku maakte even later 2-0 op aangeven van Castagne. De VAR had gezien dat die laatste niet buitenspel stond bij zijn assist. Ook Faes gaf even later een loepzuivere assist, waarop Lukaku zijn hattrick volmaakte. Op aangeven van Mangala maakte Lukaku zelfs nog 4-0. De 5-0 van Castagne werd op aangeven van de VAR afgekeurd voor buitenspel.

Lukaku bleef in de kleedkamer voor de tweede helft, net als Vranckx. Openda en Tielemans mochten opdraven. Het tempo lag veel lager dan voor de pauze en de doelkansen bleven grotendeels uit. Openda en Doku konden wel dreigen, maar vonden hun goaltje niet. Tielemans raakte ook nog het doelhout. Het was uiteindelijk Trossard die de 5-0 eindcijfers kon vastleggen.

De Rode Duivels steken op deze manier Oostenrijk voorbij en winnen dus hun groep. Dat betekent dat ons land ook reekshoofd is op de EK-loting en theorie de moeilijkste tegenstanders vermijdt.